Детально про суші
Детально про сушіОтже, що ж таке суші і звідки вони до нас прийшли? Ми вам розповімо про це смачному і модному в усьому світі блюді.
Споконвічною батьківщиною цієї страви офіційно вважаються країни, що входять в Південну Азію.
Рибку спочатку правильно очищали, а потім обробляли. Далі її пересипали сіллю. А потім – під кам'яний прес. Через декілька днів камінь прибирали, і покладали на його місце звичайну кришку. Так йшли місяці. Риба вже починала бродити. І тільки з цим процесом бродіння – вона вважалася повністю готовою до вживання в їжу.
Залишилося ще кілька ресторанів в Токіо, які в своєму меню прописали блюдо – прабатька сучасних суш. Його тепер називають « Наре-суші ». І готують їх з коропа прісноводного. Запах Наре-суш дуже різкий. У зв'язку з цим, рибу ідентифікувати просто не можливо. Але смак – неперевершений.А все почалося в далекому 1900 році. В ті часи експериментатор по імені YOхей повністю відмовившись від процесу гниття, вирішив подавати суші в тій традиційній формі, яку ми знаємо на сьогоднішній день. А саме – він придумав подавати рибу в сирому вигляді.
Його новаторство раптово знайшло широку популярність. Але автоматично манера приготування нових суш розділилася на два типи.
У місті Осака з'явилися суші – Кансаї, а в Токіо – Едо.
Місто Осака завжди чув торгової столицею країни. Таким чином торговці рису приготували суші, що складалися з специфічно приготованого рису, перемішаного з іншими інгредієнтами. Всю це суміш зручно розміщували в їстівні пакетики-формочки.
А що стосується Токіо. То тут вирішальну роль зіграло місце розташування міста. Адже Токіо – це порт. А значить, багата наявність молюсків і риби – зіграло вирішальну роль. Нігірі-суші з Токіо представили собою шматочки риби, розміщені на грудочках спеціально приготованого рису.
Японська кухня з доставкою додому На сьогоднішній день японці самі визнають, що nigirizushi – це і є оригінальні суші. Але, чесно кажучи, це трошки не так. Адже кansai суші багаті давнішою історією. Плюс приготувати їх набагато складніше. Але лише небагато японці про цей факт знають. Доставка страв японської кухні від компанії Роял Сервіс здійснюється цілодобово. Вибрати улюблені страви ви можете в будь-якому з ресторанів каталогу.
Вельми цікавий факт з історії суш. Виявляється, що спочатку той рис, який входив до складу суш, не вживали в їжу.
Ієрогліф, що позначає слово « суші », дослівно перекладається як « риба маринована ».
Трохи більше, ніж тисяча років, рис вважали не тільки чільним продуктом харчування, але і ідеальним засобом, зі зберігання риби. Свіжу рибу різали на дрібні шматки, їх пересипали сіллю і перемішували з рисом. Відбувалася природна ферментація. У зв'язку з цим, протягом року риба не могла зіпсуватися. При необхідності, рибу діставали і подавали до столу, а відслужив свою службу рис – викидали. Але могли і залишити його для повторного маринування наступної порціі.І лише в 16-від столітті рис, який перекинув, стали застосовувати в приготування страв.
Ось так, не поспішаючи і поступово, рис став невід'ємною частинкою суш, які подавали до столу. У таке блюдо почали підсипати різноманітні добавки у вигляді грибів, овочів та інших продуктів. Таким чином, виходили нові, принципово нові страви, об'єднані однією назвою – СУШІ.
У 17-му столітті суші знайшли такий вид:
-варений рис,
-мальовий солод,
-морепродукти,
-овочі.
Ось так от, з супровідного матеріалу, за допомогою якого маринувалася риба, рис довели до ступеня основи страви « Суші ».
Поступово в рис почали додаватися приправи і оцет. Тривалість ферментації рису відпала за непотрібністю. Суші – це дуже легка і корисна їжа. Вона ситна і легко засвоюється. І від суш просто неможливо погладшати.
Доставка суші на будинок в КиєвіКомпанія Royal Service здійснює замовлення і доставку суші-ролів в Києві цілодобово з кращих японських ресторанів, таких як Ikigay, FUJIWARA YOSHI і багатьох інших.