Французька кухня

Французька кухня

Національна французька кухня вирізняється своєю різноманітністю. Воно зумовлене різноманітним асортиментом продуктів, що використовуються в приготуванні, а також, власне, і різноманітними способами приготування. У кожному районі Франції існують свої улюблені страви, технологія приготування яких також особлива. Наприклад, на півдні країни їжа вирізняється своєю гостротою, застосуванням у приготуванні спецій і вин, особливо цибулі та часнику. Достатком капусти і свинини відрізняється їжа жителів Ельзасу. Мешканці прибережних районів споживають у своєму раціоні більше морепродуктів.Але всупереч регіональним відмінностям, національна французька кухня має також і свої характерні особливості. Перш за все, це часте застосування коренеплодів і овочів. Особливою популярністю користуються такі багаті на вітаміни овочі: спаржа, салат-латук, цибуля-порей, артишоки. Почесне місце займають салати з овочів: свіжих і консервованих. Салат із капусти і зелений салат подають, як правило, до м'ясних других страв.Порівняно з рештою країн у Західній Європі, французька кулінарія споживає менше молока і молокопродуктів. Винятком є сири. Вони застосовуються в приготуванні різноманітних страв, до них належать і перші. Обов'язковою умовою є подача сиру перед подачею десерту. А вино і хліб із сиром - це звичайний сніданок для кожного робочого француза. Французи виготовляють десятки різноманітних сортів сиру. Серед них присутні широко відомі рокфор, камамбер, грюєр та інші.
Наступною особливістю французької кухні є широке розмаїття соусів. Вони нараховують понад три тисячі видів. Соуси широко застосовують у приготуванні страв із м'яса, салатів, холодних закусок. З їхньою допомогою можна добре урізноманітнити їжу.Також для національної кухні Франції характерне широке використання вин, лікерів і коньяку в процесі приготування різноманітних страв. При цьому вино, як правило, піддають значному виварюванню. Як результат цього випаровується винний спирт, а той склад, що після цього залишається, власне і надає їжі приємного аромату та неповторного смаку. При цьому використовують виключно натуральні білі та червоні, напівсухі та сухі вина. З метою зниження кислотності занадто кислі вина, перш ніж вживати, уварюють.
 

Національна французька кухня вирізняється своєю різноманітністю. Воно зумовлене різноманітним асортиментом продуктів, що використовуються в приготуванні, а також, власне, і різноманітними способами приготування. У кожному районі Франції існують свої улюблені страви, технологія приготування яких також особлива.

Читати докладніше

Ресторани

у яких подають страви Французькій кухні


Свіжі НовиниВсі
Читати всі новини

Залишіть свої дані для розсилки новин
Ім'я   заповніть поле

E-mail   
символи з картинки введено не правильно

Введіть послідовність символів
Підписатися