Основними продуктами, якими заведено харчуватися в Японії, є риба та рис. Проварений рис також виступає основою, яку додають у деякі ласі та святкові страви. Також японці є поціновувачами страв, приготованих зі свинини, птиці, яловичини та баранини. Найчастіше рис готують на пару, що стосується риби, то її часто смажать.
Крім самої риби, японці також часто використовують і інші морепродукти: краби, молюски, різні водорості. Японці суворі щодо того, що в їжу варто вживати тільки натуральні та свіжі продукти, водночас піклуючись про збереження тих смакових якостей, якими вони наділені від самого початку. Також для японців таке ж значення, як смак, має й оформлення самої страви. В обмеженій кількості варто застосовувати прянощі, спеції, гострі соуси і приправи, щоб ними не змінити смак і аромат основних інгредієнтів.Найчастіше приправи готують із редиски, редьки та зелені. Серед соусів у Японії найбільшого поширення досяг сьою - це соєвий рідкий соус, який має гостро-солоний специфічний аромат. Найбільша кількість страв японцями готуються на рослинній олії.
У Японії особливою популярністю користуються страви, приготовані з яєць, а також борошняні страви: це удон (локшина, приготована з пшеничного борошна), соба (тонка локшина з гречки). Так само японці люблять і продукти з бобів: тофу - бобовий сир, який складається з соєвого білка, що зовні нагадує сир. Як правило, тофу їдять на сніданок. Місо - напіврідка маса, яку готують із проварених і розім'ятих бобів і з додаванням дріжджів.Що стосується супів, то їх у Японії готують на основі рибних і овочевих бульйонів. Спочатку приступають до приготування міцного прозорого бульйону. Потім у приготований бульйон додають окремо відварені овочі, гриби, боби, молюски та рибу. Особливу перевагу японці віддають пюреподібним супам, а також бульйонам.
Як прохолодний напій серед японців особливою популярністю користується фруктовий сироп зі струганим льодом. Не менш популярний також і чай. За своїми смаковими якостями японський чай значно відрізняється від того, який звикли пити європейці. Йому притаманний характерний зелений відтінок.
Щодо алкогольних напоїв, то в якості них у Японії воліють вживати саке - це рисова горілка.
Японські ресторани в Києві. Замовлення та доставка їжі від Royal ServiceПропонуємо вам перелік японських ресторанів Києва, де ви можете замовити суші-роли, сашимі, супи та інші страви з доставкою додому і в офіс: Жовте море, Сушия, Планета суші, Муракамі, Sumosan, FUJIWARA YOSHI.