Все про піцу
Отже, чи вважаєте Ви себе невігласом, називаючи піцу їжею, яка родом з Італії? Чи не вважаєте? Тоді потороплюсь Вас розчарувати. Можливо батьківщина піци – Греція? І гастрономічна Італія лише позичила собі право називатися батьківщиною цієї страви?
Давайте дружно покопаємося в історії. Отже, всім відомо, що в Греції дуже популярно блюдо, якій називається « Піта ». Це смачна і апетитна коржик з сиром і томатами. Але і в Єврейській кухні присутня страва під назвою « Піта ». Отже, яку ж з цих країн можна по праву вважати прародителькою ароматної бабусі-піци?
Сперечатися можна довго ... Але чи варто? Як на мене, то теорема про те, що в суперечці відродиться істина, в нашому випадку може не мати розв'язки. Але, погодьтеся, це не настільки важливо. Давайте просто заглибимося злегка в історію. Первозданне місце народження піци однозначно визначено. Це – середземномор'ї. Складно обговорювати односкладово таке багатогранне поняття, як кухня Середземномор'я. Тому, будемо дотримуватися виключно однієї теми – « Піца ».
Ця страва шалено любимо не тільки італійцями, а й гурманами усього світу.
Отже, трошки історії ... Марк Апіцій ( перше століття до нашої ери ), який в стародавньому Римі чув великим знавцем відмінної кухні, написав книгу рецептів.
У цій книзі можна прочитати рецепт страви, яке по праву можна назвати першою піцою.
Поверх тесту в різних варіаціях і пропорціях викладали перець, м'яту, часник, горіхи, сир, м'ясо курчати, присмачені оливковою олією. Кінцевим результатом всього рецепта повністю значилися слова: « Відкласти в сніг для охолодження, після чого подати до столу ».
Під час розкопок Помпеї, були знайдені подібні страви. Розкопки проводилися близь грецької колонії Неаполіс, яка згодом стала називатися – Неаполь.Но є й інша легенда. У ній говориться, що легіонери з Риму, які свого часу поверталися з Палестини, завезли з собою блюдо під назвою « Піцеa ».
Ця страва виглядало наступним чином. Різні овочеві культури перебували поверх прісного хліба. Греки ж, на круглі коржі тесту клали овочі і сир перед тим, як приступати до випічки. Йдемо далі.
Є версія, що жителі Риму просто вдосконалили гречовий блюдо « Плaкунтос », і дали йому назву « Плaкента ». І тим не менше, розквіт « Піци » припав на шістнадцяте століття нашої ери. Якраз в той час, коли в Європі з'явилися томати. На початку двадцятого століття емігранти з Італії відкрили 1-ву піцерію в Новому Світі. Мало того, існує думка, що ця піцерія досі приймає відвідувачів.
італійська піцаРецептів для приготування піци існує незліченна кількість. У багатьох народностей з'явилися варіації на тему « піца ». І тим не менше, саму правдиву піцу, навіть незважаючи на не італійські коріння, готують все ж в Італії.
У 2004 році самий правдивий рецепт з приготування піци з Неаполя був надрукований в офіційному урядовому виданні. Тоді все зійшлися на думці, що найправильніша піца повинна володіти найтоншої скоринкою. При готуванні такої піци вживають лише спеціальні помідори і сир моцaреллу.
Додати можна лише:
-базілік,
-чесок,
-душіцу,
-олівковое масло.
Ще, у виданні зазначено, що справжніх видів неаполітанської піци існує лише три:
1. « Маргарита » ( з помідорами « Сан-Мaрцано », базиліком і моцaреллой ),
2. « Маргарита-Екстра » ( помідори черрі і моцaрелла ),
3. « Мaрінара » ( помідори, часник, оливкова олія і материнка ).
В Італії все піцерії строго перевіряють спеціальні інспектора. Вони бдять за правильністю приготування неаполітанської піци. Ось тай короткий і веселий екскурс в історію появи на світло такого чудового блюда, як ПІЦЦА!
Доставка піци на будинок в КиєвіЗамовлення піци в Києві на сайті Роял сервіс здійснюється цілодобово. Ви можете зайти до нас на сайт і вибрати один з популярних італійських ресторанів або піцерій ( Боккаччіо, Арома Жардіно, Біджолі, Іль Моліно, Іль Патіо, Куанта Коста, Тоскана, Піцерія Боккаччіо, Спагеті, Піцерія Бокончіно, Фелліні, Густоза, Сорренто, Карпаччо і інші ), де ви знайдете всілякі варіанти піци з найрізноманітнішим наповненням.