Час роботи ресторану Пантагрюєль в Новорічну ніч
Класичне тісто для піци робиться зі спеціальної борошна ( Farina Di Grano Tenero, tipo 00 ), натуральних дріжджів ( закваски ), солі і води. Тісто замішується вручну і відправляється на двогодинний відпочинок, після цього його ділять на кульки і відправляють на тривалий відпочинок — близько 8 годин. Руками з кульки формується основа для піци, тісто покривається томатним соусом або його аналогами. Після цього можливо додавання практично будь-яких начинок. Класична піца випікається в спеціальній дров'яної печі, яка називається помпейской і має форму зводу у вигляді півсфери. Також існують подові і конвеєрні печі для випікання піци. У дров'яних печах вогонь розлучається з однією зі сторін; жар від нього, піднімаючись вгору, потрапляє в фокус сфери і відбивається в центр печі на середину пода, нагріваючи його. У зв'язку з цим піца в такій печі готується близько 90 секунд, а в домашніх умовах — в попередньо розігрітій до 250-275 ° C духовці від 8 до 10 хвилин.