Грецька кухня

Грецька кухня

Своєрідна грецька кухня — це кухня середземноморського типу. У ній широко використовуються овочі, оливкова олія, зерно, риба, вино і м'ясо. Народи Греції вибирають для своїх страв якісні, свіжі інгредієнти, ароматні спеції і дикі трави. Тут популярні оливки, сир, баклажани, цукіні, хліб, трави, йогурт і лимони. Найвідоміші страви — грецький салат і мусака, проте грецька кухня надзвичайно різноманітна і не зводиться виключно до них. Асортимент грецьких страв включає в себе безліч м'ясних і вегетаріанських рецептів. Країна рясніє рибою, морепродуктами і морськими делікатесами. Популярні смачні грецькі десерти, наприклад, фінікія — солодке печиво з фініків, і меломакарона — печиво з медом. У грецькій кухні до їжі подають чарку узо або келих червоного вина.

Найбільш характерним і древнім елементом харчування греків є оливкова олія, яке присутнє практично у всіх стравах. Воно виготовляється з плодів оливкових дерев. Основними зерновими в Греції є пшениця і ячмінь, що використовується останнім часом все більш широко. Найбільш популярні овочі: томати, баклажани, картопля, зелена квасоля, бамия, перець і цибуля. Мед в Греції в основному квітковий — з нектару фруктів і цитрусових дерев ( лимон, апельсин ). Використовується також тім'яновий і сосновий мед. Мастика вирощується на острові Хіос в Егейському морі.

Читати докладніше

Ресторани

у яких подають страви Грецькій кухні


Свіжі НовиниВсі
Читати всі новини

Залишіть свої дані для розсилки новин
Ім'я   заповніть поле

E-mail   
символи з картинки введено не правильно

Введіть послідовність символів
Підписатися