Вишукані, пікантні та ніжні страви цієї кухні завжди посідали почесне місце в найдорожчих ресторанах, адже вона посідає одне з головних місць у розвитку, прогресуванні та вдосконаленні світової кухні. Багато рослин і мешканців морських глибин стали для нас частиною раціону. Краби, мідії, омари, креветки, кальмари, восьминоги тощо, багаті на вітаміни та мікроелементи, є дуже смачними делікатесами, які припадають до смаку гурманам з різних куточків землі. На щастя, практично в кожному магазині є свіжоморожені та законсервовані морепродукти, з яких навіть у домашніх умовах можна приготувати щось смачне.
Неможливо реально оцінити всю цінність і важливість морепродуктів для людського організму. Багатьом відомо лише те, що велика кількість корисного білка міститься в рибі та інших мешканцях світового океану. Усі продукти цієї групи багаті на амінокислоти та вітаміни. Саме тому морська кухня вважається найбільш здоровою, корисною та екологічно чистою, завдяки морській воді.
Якщо порівнювати м'ясні страви з тими, де є морські продукти, то можна точно сказати, що морська кухня швидше і легше перетравлюється і засвоюється. Величезним її плюсом є поживні та дієтичні властивості.
Також страви ідеально поєднуються з алкогольними напоями, водою та свіжими соками. Наприклад, риба підходить як до вина, так і до пива, устриці найкраще їсти з шампанським, а ракоподібні їдять із пивом.
Під час приготування морепродуктів необхідно дотримуватися правил. Креветки варять у киплячій солоній воді не більше 15 хвилин. Устриці потрібно запікати в духовці або ж вживати у свіжому вигляді. Мідії найкраще проварити, законсервувати або додати в салат. Відварені кальмари використовують як закуску, гарячу страву і для приготування салату.
Найпопулярнішою стравою морської кухні є кімпап. До його складу входить відварений рис, приправи та овочі. Усе це акуратно загортається в листи сушеної порфіри. Схожі рецепти можна знайти в корейській кухні, японській та інших, проте кожен прототип трохи відрізняється компонентами і смаковими якостями.
Міркувати про принади морської кухні можна дуже довго, але найкраще спробувати самостійно приготувати і продегустувати хоча б одну з найсмачніших і найкорисніших страв.