Для нашої української людини Мексика здається дуже незвичайною країною, де існує багато правил щодо поведінки, етикету та їжі. Якщо ви збираєтеся вирушити в цю сонячну країну, вам необхідно ознайомитися з різноманітністю їхньої традиційної кухні.
Мексиканці дуже відповідальні та виховані люди. У спілкуванні вони цінують ввічливість і повагу, тому якщо у вас тут є партнер, до якого потрібно з'їздити, перш ніж вирушити в гості, заздалегідь попередьте його. Варто також враховувати, що графік роботи в них відрізняється від нашого і вихідним днем є вівторок. Щодо правил етикету необхідно знати, що чоловіки повинні вітати один одного і прощатися рукостисканням. Збираючись на вечерю, прихопіть із собою розкішний букет для господині дому. Також у Мексиці існують і традиції на користь гостя, наприклад, дегустувати вино першим повинен гість, а потім уже всі інші. Але це ще не все після вечері, обов'язково надішліть господареві лист із вдячністю за прекрасний вечір.
Якщо ви думаєте, що мексиканська кухня неймовірно гостра, ви помиляєтеся, тому що існує безліч страв, які підходять під смакові уподобання нашої людини. Хліб у цій країні замінюють кукурудзяним коржем - тартільяс. Вживають його практично з усіма смаколиками. У деяких випадках він виступає основою для швидких закусок із різними начинками. Традиційно на стіл подають тарілочку супу вкриту свіжоспеченим тартільясом. Краї коржа обламують так, щоб він упав у тарілку і розм'як. Іноді його просто їдять з пікантними або гострими соусами.
Також Мексика славиться величезною кількістю різновидів перцю. Його їдять заспиртованим, маринованим, фаршированим тощо. Одним із найгостріших вважається "хабанеро", з яким варто бути обережним. Серед жителів країни користуються популярністю незвичайні чіпси "чічарони". На вигляд вони нагадують рулетики зі свинячих шкурок. Відвідуючи кафе і ресторани, можна зустріти в меню салат "Гуакамоле" з м'якоті помідорів і авокадо, і коктейль "Де камарон", до складу якого входить томатний сік і відварені креветки.
Не менш смачними є й інші страви, як-от суп із квасолі з ковбасками та чіпсами з тортильї, перець фарширований бринзою, печиво з корицею, індичка під соусом із какао, яблука з карамеллю та ромом, банани у винному сиропі та багато інших шедеврів екзотичної мексиканської кухні.