Українська кухня

Українська кухня

Якими рецептами виділяється українська кулінарія?
Від рецептів західних країн, українська кулінарія вирізняється сильним ароматом і смаком. Багато рецептів містять часник, цибулю і подвійні вершки.
На відміну від середземноморської кухні, в Україні готують супи, борщі, різні види пельменів, сало (шпик), м'ясні страви.
Це пояснюється тим, що домашня кухня, поживна і смачна

.
Які використовуються інгредієнти, посуд, спосіб приготування?
Історичні події, безумовно, справили великий вплив на смак української кухні.
Спочатку, за часів Київської Русі, українська кухня була простою і жирною. Це було пов'язано зі специфікою сільськогосподарських робіт, де людина щодня мала виконувати важку фізичну працю на полях, їй була необхідна жирна їжа, щоб мати силу та енергію.
Під час татаро-монгольської навали на Київську Русь, в українській кулінарії з'явилося безліч нових інгредієнтів, як-от: ягня і далекосхідні спеції.
Під час Кримського ханства і набігів кримських татар на українські землі, серед козаків був популярний такий продукт, як - сало, або солоний бекон.


Які найбільш популярні продукти в українській кухні?
В основі української кухні лежать - усі види овочів, бо Україна впродовж століть була виключно аграрною країною. Також вживаються - борошно, всі види круп, м'ясо та яйця.
Овочі - буряк, картопля, капуста, морква, кабачки, баклажани, помідори, перець і боби. Звісно цибуля і часник. Крупи: гречка, ячмінь і пшениця. М'ясо свинини та яловичини. Рибні страви, частіше готувалися в районах уздовж Дніпра і берегів Азовського та Чорного морів (морська риба, креветки).
А влітку, звісно, переважають такі українські фрукти та ягоди: соковиті вишні, смородина, полуниця, кавуни та дині - все з власних грядок.


Які страви українці вважають своєю національною стравою?
Як уже згадувалося, українська кухня славиться своїми смачними борщами. Національний український борщ, приготований з великою кількістю овочів і шматком м'яса, традиційно подається з ложкою сметани та зеленню. Це страва, яку цілком заслужено готують у всіх ресторанах світу.
Іншою національною стравою є Сало або бекон із великою сіллю, спеціями та часником. 

Від рецептів західних країн, українська кулінарія вирізняється сильним ароматом і смаком. Багато рецептів містять часник, цибулю і подвійні вершки.На відміну від середземноморської кухні, в Україні готують супи, борщі, різні види пельменів, сало (шпик), м'ясні страви.Це пояснюється тим, що домашня кухня, поживна і смачна

Читати докладніше

Ресторани

у яких подають страви Українській кухні


Свіжі НовиниВсі
Читати всі новини

Залишіть свої дані для розсилки новин
Ім'я   заповніть поле

E-mail   
символи з картинки введено не правильно

Введіть послідовність символів
Підписатися