Пица кухня

Пица кухня

Класичне тісто для піци робиться зі спеціальної борошна ( Farina Di Grano Tenero, tipo 00 ), натуральних дріжджів ( закваски ), солі і води. Тісто замішується вручну і відправляється на двогодинний відпочинок, після цього його ділять на кульки і відправляють на тривалий відпочинок — близько 8 годин. Руками з кульки формується основа для піци, тісто покривається томатним соусом або його аналогами. Після цього можливо додавання практично будь-яких начинок. Класична піца випікається в спеціальній дров'яної печі, яка називається помпейской і має форму зводу у вигляді півсфери. Також існують подові і конвеєрні печі для випікання піци. У дров'яних печах вогонь розлучається з однією зі сторін; жар від нього, піднімаючись вгору, потрапляє в фокус сфери і відбивається в центр печі на середину пода, нагріваючи його. У зв'язку з цим піца в такій печі готується близько 90 секунд, а в домашніх умовах — в попередньо розігрітій до 250-275 ° C духовці від 8 до 10 хвилин.

Піца ( італ. pizza від італ. pizzicare — бути гострим ) — італійське національне блюдо у вигляді круглої відкритої коржі, покритої в класичному варіанті томатним соусом і розплавленим сиром. Сир ( як правило, моцарелла ) є головним інгредієнтом начинки піци. Одне з найпопулярніших страв в світі, як в домашній кухні, так і в ресторанах, кафе і фастфуді

Читати докладніше

Ресторани

у яких подають страви Пицій кухні


Свіжі НовиниВсі
Читати всі новини

Залишіть свої дані для розсилки новин
Ім'я   заповніть поле

E-mail   
символи з картинки введено не правильно

Введіть послідовність символів
Підписатися