Європейська кухня

Європейська кухня

Під поняття європейська кухня потрапляє досить багато різних кухонь, характерних для європейських країн. Часто її називають західною або континентальною. Вплив на цю кухню чинили країни Океанії, Північної та Латинської Америки, Австралії.

У цієї кухні багато відмінностей через велику кількість традицій різних країн, але є і спільні риси. Велика кількість страв із м'яса та овочів, активне використання соусів і приправ, багатий вибір страв із пшеничного борошна - ось характерні риси для їжі, зробленої в Європі. Аперитив для багатьох страв є традиційною "стравою", оскільки вважається, що мала доза спиртного напою здатна посилити апетит і поліпшити травлення.
Європейська кухня є однією з найпопулярніших у світі. Сучасні ресторани готові запропонувати вам багатий вибір страв, немов ви подорожуєте по всій Європі за один вечір. Основні страви кухні мають своє коріння в трьох країнах: Англія, Франція та Італія. Однак зародження цієї кухні сталося в Греції. Іноді в Греції можна зустріти ресторани, що працюють виключно з європейською кухнею, бувають і споконвічно французькі або італійські заклади. Хоча греки віддають перевагу жирній їжі з великою кількістю спецій. Для грецької кухні характерні лимони, горіхи, риба, часник, оливкова олія, родзинки, томати, різні гострі суміші.
За своєю суттю кухня Європи є набором найкращих традицій і рецептів великої кількості народів. Перевагу віддають добірним сортам. Рецепти вишукані та перевірені часом - їм довіряють мільйони людей. У Європейській кухні рідко можна зустріти страви, зроблені з виключно дорогих і рідкісних продуктів, які потрібно готувати особливим чином.
Традиційно в європейській кухні приділялася увага овочевим стравам і різним соусам. Смак страви цінується дуже сильно, тому ставлення до приправ вельми стримане, що різко відрізняє європейську кухню від кухонь країн Сходу. Зате багатство соусів може здивувати. Для французів приготування соусів вважається одним із найважливіших ритуалів під час приготування їжі. Саме у Франції з'являлися неповторні та унікальні рецепти соусів. Соуси хороші тим, що можна подавати їх як до гарячих страв, так і до холодних. Для приготування соусу потрібне борошно, вода, бульйони. Соус, приготований за європейськими канонами, не повинен бути рідким або ж, навпаки, густим - потрібно витримати межу між обома станами.

Під поняття європейська кухня потрапляє досить багато різних кухонь, характерних для європейських країн. Часто її називають західною або континентальною. Вплив на цю кухню чинили країни Океанії, Північної та Латинської Америки, Австралії.

Читати докладніше

Ресторани

у яких подають страви Європейській кухні


Свіжі НовиниВсі
Читати всі новини

Залишіть свої дані для розсилки новин
Ім'я   заповніть поле

E-mail   
символи з картинки введено не правильно

Введіть послідовність символів
Підписатися